top of page

Siden er under re-konstruktion og vil blive opdateret snarest. 

202308123 HJEM_2.jpg

Foto af Per Rasmussen, 2023

HJEM

 

HJEM er i maj 2024 nomineret til en Reumert i kategorien 'Årets opera'.

Forestillingen vandt titlen 'Årets opera' i 2023 af CPH Culture.

Anmeldercitater: 

Stine Ciconia Rejnholdt og Josefine Opsahls ensomhedsopera HJEM i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel er ikke bare knugende og vedkommende på grund af Rejnholdts ord, den er storladent og æstetisk smukt transskriberet af Opsahl. HJEM er en af de sjældne. Sceneblog, Casper Køller. Seks stjerner.

Digteren Stine Rejnholdts libretto er stærk og direkte, fordi den bygger på interview med ensomme (...) Teksten skaber denne opera. Thomas Michelsen, Politiken. Fem stjerner.  

Fremragende smukt og nærværende. Magasinet KBH. Fem stjerner.

En sand triumf – ikke mindst musikalsk. CPH Culture. Fem stjerner.

Den helt udsolgte vandringsopera var meget enestående, unik og vellykket. I flok formår de at aftabuisere ensomhed og sætte musik og ord på de mange følelser og tanker, der er forbundet med dette. Ungt Teaterblod. Fem blodsdråber.

Josefine Opsahl (...) har skabt et meget stærkt værk – en moderne opera, som ikke bare virker vedkommende, men som formerligt kryber ind under huden på publikum.  Ivan Rod, Gaffa. Fem stjerner. 

Operaen HJEM blev uropført i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel i august 2023 under Copenhagen Opera Festival. Forestillingen undersøgte ensomhedens væsen og lod publikum bevæge sig gennem det tomme fængsels gange mellem scener, der blotlagde virkelige danskeres skjulte fortællinger om længsel og ensomhed. 

Musik: Josefine Opsahl

Libretto: Stine Ciconia Rejnholdt 

Iscenesættelse: Nullo Facchini 

Lysdesign og scenografi: Sara Topsøe-Jensen & Vertigo.

Lyddesign: Tomas Kærup.

Medvirkende: Nina Bols Lundgren, Nana Bugge Rasmussen, Jens Christian Tvillum, Steffen Bruun, Kamma Rosenbech og Andrew Power. 

Trailer af Tim Panduro

Pressebilleder af Per Rasmussen: 

aude6.jpg

Musikanterhuset

I foråret 2022 åbnede Musikanterhuset - et kunstnerrefugium og boligfællesskab i Tranekær på Langeland. Huset er ejet af Stine Ciconia og er skabt som et refugium for kunstnere, der har brug for tid væk fra hverdagen. Læs mere om Musikanterhuset eller ansøg om et refugieophold her.

Stine Ciconia Sange til Vera.jpg

Sange til Vera er en EP med fem dansksprogede sange udgivet i juni 2022 af sangskriver Stine Ciconia. Albummet er produceret af Linus Klestrup Larsen (Penny Police / Paper Tigers) og udkom i juni 2022. 

 

Om Sange til Vera

Processen med at indspille og udgive disse fem sange har været en både skrøbelig og kraftfuld proces. Verden er fuld af dygtige kunstnere med noget på hjerte. Så det kræver mod at stille sig åbent frem med sine sange - at stå ved dem og fortælle, at de har deres berettigelse.

Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at det er sådan det er. Jeg er stolt af sangene, og jeg har lyst til at dele dem med verden!

Det er mit ønske at sangene, trods deres dybt personlige udgangspunkt, kan røre og berøre alle dem, der lytter.

Medvirkende: 

Vokal: Stine Ciconia

Guitar, bas, klaver og sync: Linus Klestrup Larsen

Akustisk guitar: René Kowalczyk

Klaver: Thomas Vigild

Kontrabas: Oliver Lunn Stahl

Kor og klokkespil: Ditte Rejnholdt

Sangene kan findes på streamingtjenester her: https://orcd.co/sangetilvera

Nordisk Kammermusikfestival

Nordisk Kammermusikfestival blev grundlagt af pianist Rikke Sandberg i samarbejde med Stine Ciconia og Lone Ricks i 2017. Siden er festivalen vokset til en af landets mest markante sommerfestivaler. Nordisk Kammermusikfestival afholdes igen i 2024 i Hillerød d. 22.-26. juli. Læs mere her.

bottom of page