top of page

Stine Ciconia Rejnholdt (1981) er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i København, suppleret med fag på teatervidenskab, musikpædagogik, pædagogik og dansk. Foruden den videnskabelige tilgang til kunst og kultur har hun været udøvende og skabende indenfor teater, musik og poesi igennem hele sit liv.

 

I august 2023 havde operainstallationen HJEM premiere i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. Med 11 udsolgte forestillinger, fantastiske anmeldelser og et meget berørt og begejstret publikum blev HJEM en af Copenhagen Opera Festivals helt store successer i 2023. Operaen var skrevet af komponist Josefine Opsahl med libretto af Stine Rejnholdt og iscenesættelse af Nullo Facchini. Projektet er støttet af Statens Kunstfond og en række fonde, og er skabt med ønsket om at sætte fokus på den voksende ensomhed i samfundet. Librettoen til HJEM skrives da også på baggrund af interviews med og tekster af danskere, der har følt ensomhed som et bærende element i deres liv.  

I juni 2022 udgiver Stine EP'en Sange til Vera med fem dansksprogede sange produceret af Linus Klestrup Larsen. Du kan høre sangene her. 

Sammen med komponist Kuno Kjærbye har Stine udviklet flere projekter, der formidler kunst på en sansende, publikumsinddragende måde og skaber nye, kunstneriske processer. Særligt skal nævnes det tre måneder lange huskunstnerprojekt ’Omfavn Ordet’, som Kuno og Stine skabte til Hjørring og Aalborg musikskoler i 2016. Her skabte 150 skole- og musikskoleelever sammen et værk, der afslutningsvis blev opført på Oceanariet i Hirtshals og i Musikkens Hus i Aalborg. Se en lille film fra den afsluttende koncert her.

I efteråret 2019 præsenterede Stine og Kuno Kjærbye endnu en digt- og musikworkshop med titlen Dunkle Stille der Kindheit sammen med gymnasieelever på Roskilde Gymnasium, og gymnasier i Lübeck og Schleswig. Elevernes digte blev en del af et samlet værk, der blev opført i både Danmark og Tyskland, bl.a. under Nordische Filmtage Lübeck. Læs mere om projektet her, hvor der også ligger en smuk trailer af Maria Macdalland. 

Stine var i 2019 kurator og kunstnerisk leder af festivalen Ordklang i Herlev, med et ambitiøst kunstnerisk program med fokus på lige dele musik og poesi. Her optrådte bl.a. Ghita Nørby, Andrea Pellegrini, Søren Ulrik Thomsen, Martin Hall, Bjarke Mogensen, Josefine Opsahl, Knud Romer og Tanja Zapolski.  Læs mere om festivalen her. 

Som sangskriver er Stines sange tidligere blevet opført og udgivet af hendes søster Ditte Rejnholdt sammen med guitarist René Kowalczyk ved en række koncerter siden 2015. Duoen har udgivet EP’en ’Månen og jeg’, der i 2016 blev anbefalet af Karrierekanonen på P3 og spillet i en længere periode på DRs P5. Albummet kan høres her. 

Som sangskriver er Stine optaget i Autor (tidligere DJBFA) i 2019 og er blevet bevilget flere arbejdsrefugie-ophold til at skrive gennem fagforbundet.

Stine arbejder desuden som kulturproducent for andres kunstprojekter, hvor hun i samarbejder med både enkelte kunstnere og kulturinstitutioner projektudvikler, fundraiser og leder projekter fra idé til virkelighed. Her kan nævnes samarbejder med kulturinstitutioner som Cantabile 2, Jazzhus Montmartre, Aalborg Operafestival, Det Kongelige Bibliotek / Den Sorte Diamant, Forbrændingen, Tivoli Gardens, Prinsens Musikkorps, Meridiano Teatret, Operaen i Midten, Goldschmidts Musikakademi, Orkestret Efterklang og kunstnere som Andrea Pellegrini, Peter Lodahl, Gitta-Maria Sjøberg, Tanja Zapolski, Rikke Sandberg og mange flere.

Hun er administrativ leder af Nordisk Kammermusikfestival sammen med Lone Ricks. Festivalen er grundlagt af den kunstnerisk leder, pianist Rikke Sandberg, og afholdes i 2022 for sjette gang. Du kan læse mere om festivalen her.

Derudover ejer og driver Stine kunstnerrefugiet Musikanterhuset i Tranekær på Langeland. 

bottom of page